Sawgrass tiskalnik za sublimacijo SG500 in SG1000

sawgrass SG500 SG1000


Na voljo je video predstavitev Sawgrass tiskalnika SG 500.

Sawgrass tiskalnik za sublimacijo SG500 in SG1000 sta stalno na zalogi, prav tako kartuše, papir in veliko kakovostnih izdelkov za sublimacijo.

Sawgrass tiskalnik za sublimacijo SG500 si lahko v živo ogledate pri nas od ponedeljka do petka med 7h in 15h – za ogled se predhodo najavite na mail.

Več o tiskalnikih Sawgrass za sublimacijo, barvah, papirju in izdelkih pa si poglejte v naši spletni trgovini.

Za sublimacijski tisk na skodelice potrebujete:

– SG500 ali SG1000

– prešo za skodelice

– papir (100 pol A4 listov dobite v kompletu, ko kupite tiskalnik, lahko pa posebej dokupite papir za skodelice)

termo lepilni trak

– skodelice za sublimacijo: belebarvne, z žličkofluo

Kupili ste tiskalnik za sublimacijo Sawgrass. Kaj pa zdaj?

sawgrass sistem za sublimacijo gajcom creative studio.jpg
Sawgrass tiskalniki za sublimacijo

Končno ste prejeli svoj novi sistem za sublimiranje Sawgrass. Verjetno ste škatlo odprli z velikim vznemirjenjem, mogoče pa tudi z rahlim zadržkom. Previdno tiskalnik vzamete iz škatle in ga postavite na mizo. Lep je. Kako pa bomo naredili, da bo tudi kaj lepega natisnil? 🙂
Kar brez skrbi, priklop in osnovne nastavitve tiskalnika Sawgrass sta namreč resnično enostavna. Pravzaprav obstaja več načinov, kako se tega lahko lotite.

Če ste tehnično spretni in radi vse naredite sami (povečini ne da bi sploh pogledali navodila), se pridružite Sawgrass Academy in si oglejte naše video tečaje Video Training courses, kjer opišemo vse od zagona tiskalnika do izdelave prvih izdelkov.

Če si želite navodil v živo, se lahko povežete z našo tehnično ekipo. Tukaj: Sawgrass Setup se prijavite za sestanek v živo z našim tehničnim strokovnjakom za sublimacijo, ki vas bo poklical in vodil skozi celotni postopek. Seveda vse to poteka v angleščini. Če svoji angleščini ne zaupate, lahko pokličete nas v Gajcomu na 01 54 22 300 in se z Darinko dogovorite za telefonski pogovor.

Kakorkoli že se boste lotili začetka, pa s tem nikar ne odlašajte. Uporaba tiskalnikov Sawgrass je zelo enostavna, predvsem pa morate poskusiti sami – samo tako, da opremo dejansko uporabljate, lahko namreč z njo kaj zaslužite.

Kar pa se tiče samega posla, za začetek svetujemo, da si zastavite eno od dveh strategij. Prva strategija je ta, da si omislite več različnih izdelkov, ki jh boste tiskali. Seveda ne izbirajte kar počez, saj ti izdelki niso zastonj. Odločite se za izdelke, ki vam bodo pomali zapeljati neko zanimivo zgodbo, in ki se tudi vam zdijo zanimivi.


Izberite trg, ki vas zanima.  In zdaj sestavite nekaj dizajnov, ki lahko vključujejo tudi izmišljena imena, napise …  Pomislite, kaj bi lahko vaše stranke zanimalo. In potem potiskajte nekaj vzorcev. Ni treba, da jih je veliko, običajno je sedem lepo število. Bodite ustvarjalni in predvsem se ob ustvarjanju zabavajte. Vključite nekaj fotografij in veliko domišljije. Naredite na ljudi vtis!

Druga strategija pa je osredotočena bolj na produktivnost. Če izdelki niso potiskani tako, kot ste si vi to zamislili, si zapišite vse podrobnosti v postopku. Shranite jih za prihodnje poskuse. Sčasoma boste pridobili recepte za različne izdelke, ki bodo za vas predstavljali veliko vrednost.


Pri obeh strategijah vam lahko pomagajo naši vebinarji – The Top 10 Mistakes That New Sublimators Make and How to Avoid Them.  Prijavite se še danes.

Potem ko boste potiskali prve vzorčne kose, na katerih se boste naučili sublimirati, bost s Sawgrass tiskalnikom zagotovo postala najboljša prijatelja. In takrat pride čas, da svoje izkušnje in opremo vnovčite.

Oglejte si še naš Premium Designs from Premier Artists.  Tu najdete več sto različnih tem, ki jih lahko uporabite za osnovo svojega novega posla.

Čestitke za vaš nakup in dobrodošli v ekipi Sawgrass. Tudi mi v Gajcomu smo vam vedno z veseljem na voljo za vsa vprašanja. Izdelke pa lahko najdete tukaj.


V imenu Sawgrass pa vam dobrodošlico izreka Jimmy Lamb

Sledite nam tukaj in @SawgrassInk na FacebookInstagram ter Pinterest!

Sawgrass – nova verzija SPM Print Manager 10.0.4

sawgrass novosti - update gajcom 4-2021.png
sawgrass novosti – update gajcom 4-2021.png
Kaj je novega?
  • SPM verzija 10.0.4 je nova verzija Sawgrass Print Managerja
  • Omogoča kompatibilnost s tiskalniki SG500/SG1000, ki jih bomo dobavljali predvidoma od 1. maja 2021
  • Za vse tiskalnike pa verzija odpravlja nekatere hrošče in izboljšuje uporabniško izkušnjoKdo jo potrebuje?• SPM 10.0.4 prioročamo vsem uporabnikom, nujno pa jo morate naložiti uporabniki tiskalnikov SG500/SG1000Zakaj je to pomembno?
  • Vsi tiskalniki SG500/SG1000 bodo dobili zahtevan Ricoh firmware update, ki upošteva posodobitve sistemov Apple in Microsoft
  • Stare verzije SPM ne bodo delovale na tiskalnikih, dobavljeni po 1. maju 2021Ali to vpliva na moje barve?• Ta verzija ne posega v barvno shemo tiskalnika in CreativeStudia
Kako deluje?
• Vsi tiskalniki SG500/SG1000, ki bodo dobavljeni po 1. maju 2021, bodo imeli posodobitve že nameščene.
• Uporabniki bodo potrebovali verzijo 10.0.4, da bodo lahko uporabljali Print Manager s temi tiskalniki
• Uporabniki, pri katerih nova verzija 10.0.4 še ni nameščena, si jo morajo naložiti sami
• Potem ko boste posodobili SPM na verzijo 10.0.4, bo Print Manager izršil hitro posodobitev (2 – 3 minute) firmwara na obstoječih tiskalnikih SG500/ SG1000 
Kdaj bo na voljo?
• 30 aprila, 2021
Kako si uporabniki naložijo posodobitev?
• Snemite SPM posodobitev s strani Sawgrass tukaj:
sawgrassink.com/software
Kdaj naj uporabniki naložijo posodobitev?
• Vsem uporabnikom priporočamo, naj posodobitve naložijo čim prej.
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.