Vprašanja in odgovori

Postopek naročanja v spletni trgovini

1. Izberite izdelek.
2. Izberite barvo ali več barv izdelka.
3. Izberite velikosti in vpišite količine izdelkov posameznih velikosti ter potrdite izbor s pritiskom na gumb V košarico.
4. Izbrane izdelke lahko kadarkoli pregledate v zavihku Košarica. Če želite izdelek umakniti iz košarice v celoti, kliknite ikono “briši” pred izdelkom. Če želite zamenjati količine posameznih velikosti ali barv, lahko nove podatke vpišete v tabelo in jo potrdite z gumbom Osveži podatke. Za dodajanje drugih izdelkov se vrnite v spletno trgovino s klikom na logotip GAJCOM levo zgoraj.
5. Ko želite nakup zaključiti, v košarici v prvem koraku Pregled izpolnite obvezna polja. Če kupujete kot pravna oseba, vpišete e-mail, polno ime, telefon, ime podjetja, davčno številko, ulico, mesto, poštno številko, državo in vpisano shranite ter oddajte naročilo. Če želite nakup opraviti kot fizična oseba, vpišite e-mail, ime in priimek, telefon, ulico, mesto, poštno številko, državo in vpisano shranite.
6. Izberite način dostave in spremembe shranite. Gumb Pregled in oddaja naročila vas pripelje na zadnji korak oddaje naročila.
7. Če kupujete kot pravna oseba, lahko naročilo oddate neposredno, saj je trgovina namenjena prodaji pravnim osebam. Postopek naročanja vključuje tudi izbiro načina dostave (osebni prevzem, pošiljanje), ter način plačila (nakazilo na bančni račun, plačilo s karticami ali preko sistema Paypal). Če kupujete kot fizična oseba, vas bo sistem pred oddajo naročila opozoril, da kupujete v veleprodajni trgovini, ki je namenjena pravnim osebam, in bodo za vas veljali enaki pogoji kot za pravne osebe. Prosimo, v celoti preberite splošne pogoje poslovanja.
8. Če kupujete kot registriran uporabnik, so vam v sistemu vedno na voljo tudi podatki o preteklih nakupih, statusu trenutnega naročila ter računi.
Pomembno: Potem ko naročilo s plačilom dokončno potrdite, od njega ne morete več odstopati. Če naročeni izdelki niso dobavljivi, vam bomo predlagali druge izdelke ali vam vrnili denar.

Plačate lahko z univerzalnim plačilnim nalogom UPN (po predračunu), s karticami Visa / MasterCard / AMEX in drugo, ali Paypalom. Omogočamo tudi plačilo z gotovino in karticami na našem sedežu.
Pri plačilu po predračunu bomo čakali, da nam na email posredujete potrdilo o plačilu oz. da je priliv viden na našem transakcijskem računu, in nato začeli z obdelavo vašega naročila.

Podatki o vašem naročilu bodo v shranjeni v sistem e-trgovine.
Trajno hranimo vse podatke, ki so zakonsko obvezni za obdelavo posla.
Ostale podatke hranimo samo, če se vi s tem strinjate.
Vse podatke hranimo skladno z GDPR in na podjetju običajen način.
Pogodba (račun) bo priložena naročenim izdelkom v pisni obliki.
Vaše podatke, povezane z obdelavo posla, bomo uporabili za obdelavo posla, za obveščanje o statusu naročila in za pošiljanje.

Če prevzemate osebno, vseeno upoštevajte dobavni rok, ki vam ga bomo sporočili, saj nekatere izdelke naročamo v skladišča v tujini, zato potrebujemo vsaj 1 delovni dan časa, običajno pa 2-4 delovne dni, da izdelke pripravimo za odpremo. Ko bodo izdelki pripravljeni, vas bomo obvestili.

V primeru pošiljanja obračunavamo stroške pošiljanja, ki so lahko pavšalni ali pa so odvisni od teže in velikosti paketa ter naslova za pošiljanje. Ceno pošiljanja spletni portal izračuna samodejno glede na cenik dostavne službe, potem ko izberete želeni način dostave.

Smo davčni zavezanci, vse cene bodo obračunane z dodanim 22 % DDV. Cene ob izdelkih ne vsebujejo DDV, ker je nakup v tej spletni trgovini namenjen pravnim osebam in je zaradi lažje primerjave cen to bolj optimalno. Če ni posebej navedeno, da je treba ceni prišteti DDV, upoštevajte, da je to potrebno. Pri seštevkih je običajno navedena cena brez DDV, znesek DDV in znesek za plačilo, ki vsebuje DDV.
Če ste davčni zavezanec iz EU in imate veljavno VIES davčno številko, bo spletna trgovina to samodejno preverila in vam DDV, ki velja za obračun v Sloveniji, ne bo obračunala. Nakup brez slovenskega DDV omogočamo samo, kadar izdelke izvozimo na vaš EU-naslov. Za izdelke, ki jih podjetja, ki so davčni zavezanci v EU članicah (razen Slovenije) naročajo za porabo v Sloveniji, se obračuna slovenski DDV. Slovenski DDV se ne obračuna za naročila kupcev zunaj EU (velja za pravne in fizične osebe), pod pogojem da zanje Gajcom d.o.o. izdelke izvozi (torej pošiljanje organizira Gajcom d.o.o.).

Vsi izdelki so kakovostni. Če naletite na izdelek z napako, ga lahko vrnete.
Izdelek bomo popravili ali zamenjali na naše stroške. Če zamenjava ne bo možna, vam bomo vrnili denar.

Reklamacije sprejemamo izključno ob predložitvi reklamiranega blaga v celoti in računa. Rok za najavo reklamacije je 8 dni. Reklamacijo pošljete na email [email protected], prosimo vas, da nam pošljete slike, iz katerih bo vidna napaka na izdelku in za kateri izdelek gre. Reklamacijo včasih lahko rešimo še na podlagi slike, zato počakajte, da vam sporočimo nadaljna navodila, preden nam izdelke vrnete. Sicer pa je rok za vračilo reklamiranih izdelkov 30 dni od izdaje računa. Rok za obravnavo reklamacije začne teči z dnem, ko je reklamirano blago vrnjeno v Gajcom. Rok za odpravo napak na tehničnih izdelkih, ki so v garanciji, je 30 dni, razen če je v garanciji proizvajalca navedeno drugače. Garancijski rok za tehnične izdelke je opredeljen v garancijskih izjavah proizvajalca. Rok za odpravo napak na tehničnih izdelkih, ki niso več v garanciji, je 60 dni. Če napake ni mogoče odpraviti, lahko zaračunamo stroške pregleda in poskusa odprave napak.

Materiali in posebnosti izdelave so navedeni pri vsakem izdelku posebej. V primeru, da določena lastnost izdelka, ki vas zanima, ni posebej navedena, nas kontaktirajte. Načeloma izbiramo preskušene proizvajalce, vseeno pa lahko pri promocijskih izdelkih prihaja do določenih odstopanj. Primer: barva izdelkov lahko od sarže do sarže odstopa in tabele velikosti so zgolj informativne narave. Osnovno načelo vseh proizvajalcev, ki izdelujejo izdelke za promocijo, je PONOVLJIVOST. Zato so tudi običajno izdelki za promocijo kakovostni in uporabni. Prav tako so običajno dolgo časa (več let) na voljo v enakem barvnem in velikostnem razponu. Tisk je obstojen, pri tisku uporabljamo ekološke barve z vsemi potrebnimi certifikati. Navodila za vzdrževanje najdete pri opisih izdelkov oz. storitev.

Blago vam pošljemo po pošti običajno isti ali naslednji delovni dan oz. v 2 do 15 delovnih dneh, lahko pa ga prevzamete tudi osebno na našem sedežu.
V vsakem primeru bomo vaše naročilo potrdili in vam sporočili, kdaj bodo naročeni izdelki pripravljeno za odpremo ali prevzem.
Naročilo lahko prekličete ali spremenite do dokončne potrditve oz. plačila.
Hkrati začne dobavni rok veljati s prejemom plačila.

Redne cene v spletni trgovini veljajo v trenutku oddaje naročila.
Če se cena v času med oddajo naročila in potrditvijo (torej plačilom) spremeni, omogočimo kupcu nakup po ceni, ki je zanj ugodnejša, vendar samo, če je potrditev naročila uspešno opravljena v 24 urah od oddaje naročila.

Spletne cene veljajo za izbrane izdelke, ki so trenutno aktualni in vam jih želimo ponuditi po posebej ugodni ceni.
Spletne cene izbiramo po lastni presoji in zanje veljajo enaki pogoji kot za vse ostale izdelke.
Spletne cene so časovno omejene. Spletne cene veljajo za nakup preko spletne trgovine.

Odstop od naročila je možen kadarkoli pred dokončno potrditvijo nakupa (za dokončno potrditev smatramo uspešno izvedeno plačilo kupnine oz. vašo potrditev tiska za naročila, ki bodo plačana naknadno).
Nakup v spletni trgovini omogočamo pravnim in fizičnim osebam.

Posebno opozorilo za naročila izdelkov, ki jih za vas izdelamo po naročilu, ter storitev. Primer: naročilo menjave sitotisk mrežice, naročilo mešanja barve, izdelava preslikačev, naročilo potiskanih izdelkov …

a) Za fizične osebe po Zakonu o varstu potrošniških pravic velja, da pravica do vračila, menjave in odstop od naročila/pogodbe za izdelke, ki so izdelani po naročilu, ne velja, četudi gre za naročilo preko spleta.

b) Za pravne osebe določila iz Zakona o varstvu potrošnikov neposredno ne veljajo. V primeru, da vam omogočimo nakup kot fizični osebi (če kupujete za klub ali ste začeli s tiskarstvom in še nimate podjetja), se s potrditvijo teh splošnih pogojev poslovanja strinjate, da tudi za vas v tem primeru veljajo enaki pogoji kot za pravne osebe, torej da odstop od pogodbe po potrjenem naročilu ni več možen. V primeru naročila potiskanih izdelkov skladno s 43.č členom, 2. točka, 5. odstavek, stranka nima pravice odstopa od pogodbe, saj so vsi izdelki iz naše spletne trgovine narejeni po natančnih navodilih posameznega kupca in so prilagojeni njegovim potrebam. Vse izdelke namreč tiskamo sproti, torej po naročilu. Zaradi specifičnosti in svoje narave takšni artikli niso primerni za vračilo.

Opozorilo ob naročilu izdelkov ter izdelkov in tiska: Ob naročilu izdelkov bodite pozorni, da naročite pravilne velikosti. Vračila in menjave namreč niso mogoče.
Naročanje vzorcev: Ker je pred naročilom večje količine izdelkov, ki jih še ne poznate, smotrno naročilo vzorcev, spletna trgovina omogoča tudi nakup vzorcev, torej enega izdelka oz. manjše količine (max 1 kos izdelka v posamezni barvi in velikosti). Vzorci se zaračunajo po običajni ceni brez pribitkov in vzorcev ne morete vračati.. V primeru naročil manjših vrednosti si pridržujemo pravico do zaračunavanja manipulativnih stroškov. Nekateri izdelki omogočajo samo naročila v vrednosti nad 100 eur za posamezno blagovno znamko – če potrebujete vzorce iz teh kategorij, nam sporočite in bomo našli najboljšo rešitev.
Pridržujemo si pravico do določitve najmanjšega možnega zneska nakupa. Pridržujemo si pravico odklonitve nakupa, če se kupec ne strinja s splošnimi pogoji poslovanja.

Pomembno oopozorilo ob naročilu barv in drugih pripomočkov za tisk: Pred tiskom serij vedno testirajte obstojnost, sprejemamo samo reklamacije naših izdelkov, za reklamacije vašega tiska oz. za vaše potiskane izdelke ne odgovarjamo.

Slike so simbolične in avtorsko zaščitene.

Pridržujemo si pravico do spremembe ponudbe in cen brez predhodne napovedi. Prav tako si pridržujemo pravico do napak v spletni trgovini. V primeru, da odkrijemo napako, povezano z vašim naročilom, bomo primer rešili v vaš prid, vendar ni nujno, da bomo naročilo, ki vsebuje izdelke, pri katerih so bile opažene napake, tudi sprovedli (v celoti ali delno).

V primeru morebitnega spora s pravno osebo oz. z osebo, ki ni potrošnik, je pristojno sodišče v Ljubljani, pri čemer se uporablja slovensko pravo.
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Gajcom d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.
Gajcom d.o.o., 2022, Vse pravice pridržane