Splošni pogoji poslovanja

PODATKI O PODJETJU:

 • GAJCOM d.o.o.
 • Pot heroja Trtnika 45, 1000 Ljubljana, Slovenija
 • smo davčni zavezanci, id. št za ddv: SI 11314532
 • matična številka: 5786312000,
 • datum ustanovitve: 3.5.1993,
 • Srg številka: 2010/45949

NAČINI NAROČANJA:

 • osebno v tiskarni v delovnem času od ponedeljka do petka od 7h do 15h.
 • po telefonu 01/54 22 300 in 051/642771
 • preko e-pošte: 
 • preko spletne trgovine

Postopek NAROČANJA v spletni trgovini:

 • 1. Izberite izdelek.
 • 2. Izberite atribute (barvo, velikost …) posameznih različic izdelka.
 • 3. Vnesite količine izdelkov ter potrdite izbor s pritiskom na gumb V košarico.
 • 4. Izbrane izdelke lahko kadarkoli pregledate v zavihku Košarica. Če želite izdelek umakniti iz košarice v celoti, kliknite na znak x, ki pomeni “briši” in se nahaja pred izdelkom (levo od imena izdelka). Če želite zamenjati količine posameznih velikosti ali barv, vnesite novo vrednost v stolpcu Količina in novo izbiro potrdite z gumbom Posodobi košarico. Za dodajanje drugih različic istega izdelka kliknite na ime izdelka in vrnili se boste v spletno trgovino na isti izdelek. Za dodajanje drugih izdelkov se vrnite v spletno trgovino s klikom na logotip GAJCOM levo zgoraj in izdelek poiščite s pomočjo Iskalnika ali pobrskajte po kategorijah.
 • 5. Ko želite nakup zaključiti, v košarici izberite še način dostave in kliknite Nadaljuj na blagajno in v prvem naslednjem koraku izpolnite obvezna polja. Nakup je omogočen samo pravnim osebam. Vnesite e-mail, polno ime, telefon, ime podjetja, davčno številko, ulico, mesto, poštno številko, državo in vpisano shranite ter oddajte naročilo.
 • 6. Zdaj lahko še spremenite način dostave, izberete način plačila. Preberite si pogoje poslovanja in označite, da ste jih prebrali in se z njimi strinjate tako, da kliknete v prazni kvadratek pred izjavo. Gumb Kupite sedaj vas pripelje na zadnji korak oddaje naročila.
 • 7. Ker kupujete kot pravna oseba, lahko naročilo oddate neposredno, saj je trgovina namenjena prodaji pravnim osebam. Postopek naročanja vključuje tudi izbiro načina dostave (osebni prevzem, pošiljanje), ter način plačila (nakazilo na bančni račun, plačilo s karticami ali preko sistema Paypal). Če kupujete kot fizična oseba, vas bo sistem pred oddajo naročila opozoril, da kupujete v veleprodajni trgovini, ki je namenjena pravnim osebam, in bodo za vas veljali enaki pogoji kot za pravne osebe. Prosimo, v celoti preberite splošne pogoje poslovanja.
 • 8. Če kupujete kot registriran uporabnik, so vam v sistemu vedno na voljo tudi podatki o preteklih nakupih, statusu trenutnega naročila ter računi.

Pomembno: Potem ko naročilo s plačilom dokončno potrdite, od njega ne morete več odstopati. Če naročeni izdelki niso dobavljivi, vam bomo predlagali druge izdelke ali vam vrnili denar.

HRANJENJE PODATKOV:

 • Podatki o vašem naročilu bodo v shranjeni v sistem e-trgovine.
 • Trajno hranimo vse podatke, ki so zakonsko obvezni za obdelavo posla.
 • Ostale podatke hranimo samo, če se vi s tem strinjate.
 • Vse podatke hranimo skladno z GDPR in na podjetju običajen način.
 • Pogodba (račun) bo priložena naročenim izdelkom v pisni obliki.
 • Vaše podatke, povezane z obdelavo posla, bomo uporabili za obdelavo posla, za obveščanje o statusu naročila in za pošiljanje.

ROK OBDELAVE NAROČILA:

 • Vaše naročilo bo obdelano v 3 delovnih dneh, običajno pa v 24 urah.
 • V tem času bomo vaše naročilo potrdili in vam sporočili, kdaj bodo naročeni izdelki pripravljeno za odpremo.
 • Naročilo lahko prekličete ali spremenite do dokončne potrditve oz. plačila.
 • Hkrati začne dobavni rok veljati s prejemom plačila.

PREVZEM IN DOSTAVA:

Blago vam pošljemo po pošti v 2 do 15 delovnih dneh, lahko pa ga prevzamete tudi osebno na našem sedežu. Če prevzemate osebno, vseeno upoštevajte dobavni rok, ki vam ga bomo sporočili, saj večino izdelkov dnevno naročamo v skladišča v tujini, zato potrebujemo vsaj 1 delovni dan časa, običajno pa 2-4 delovne dni, da izdelke pripravimo za odpremo. V primeru pošiljanja obračunavamo stroške pošiljanja, ki so odvisni od teže in velikosti paketa ter naslova za pošiljanje. Ceno pošiljanja spletni portal izračuna samodejno glede na cenik dostavne službe, potem ko izberete želeni način dostave.

NAČIN PLAČILA:

Plačate lahko z univerzalnim plačilnim nalogom UPN (po predračunu), s karticami Visa / MasterCard / AMEX in drugo, ali Paypalom. Omogočamo tudi plačilo z gotovino in karticami na našem sedežu.

Pri plačilu po predračunu bomo čakali, da nam na email posredujete potrdilo o plačilu oz. da je priliv viden na našem transakcijskem računu, in nato začeli z obdelavo vašega naročila.

GARANCIJA:

 • Vsi izdelki so kakovostni. Če naletite na izdelek z napako, ga lahko vrnete.
 • Izdelek bomo popravili ali zamenjali na naše stroške. Če zamenjava ne bo možna, vam bomo vrnili denar.

ZALOGE:

Zaloge v spletni trgovini niso vidne pri vseh izdelkih. Če je zaloga označena, ni nujno, da je točna, saj jo osvežujemo tedensko. Zato se lahko zgodi, da kakšnega izdelka dlje časa ne bo na zalogi ali ga je medtem proizvajalec ali pa skladišče umaknilo iz prodaje. V primeru, da želenih izdelkov delno ali v celoti ne moremo zagotoviti, vam bomo ponudili alternativo. V primeru, da ste naročilo plačali, dobaviti pa vam ga ne moremo in se z alternativo ne strinjate, vam bomo vrnili denar. Ponudba v spletni trgovini je informativna, zaloga ni konstantna. Če izdelkov ni na zalogi, vas obvestimo o roku dobave.

CENE:

 • Redne cene v spletni trgovini veljajo v trenutku oddaje naročila.
 • Če se cena v času med oddajo naročila in potrditvijo (torej plačilom) spremeni, omogočimo kupcu nakup po ceni, ki je zanj ugodnejša, vendar samo, če je potrditev naročila uspešno opravljena v 24 urah od oddaje naročila.
SPLETNE CENE:
 • Spletne cene veljajo za izbrane izdelke, ki so trenutno aktualni in vam jih želimo ponuditi po posebej ugodni ceni.
 • Spletne cene izbiramo po lastni presoji in zanje veljajo enaki pogoji kot za vse ostale izdelke.
 • Spletne cene so časovno omejene. Spletne cene veljajo za nakup preko spletne trgovine.
 • Spletne cene so lahko različne ali enake rednim cenam.
DDV:

Smo davčni zavezanci, vse cene bodo obračunane z dodanim 22 % DDV. Cene ob izdelkih ne vsebujejo DDV, ker je nakup v tej spletni trgovini namenjen pravnim osebam in je zaradi lažje primerjave cen to bolj optimalno. Če ni posebej navedeno, da je treba ceni prišteti DDV, upoštevajte, da je to potrebno. Pri seštevkih je običajno navedena cena brez DDV, znesek DDV in znesek za plačilo, ki vsebuje DDV.

Če ste davčni zavezanec iz EU in imate veljavno VIES davčno številko, bo spletna trgovina to samodejno preverila in vam DDV, ki velja za obračun v Sloveniji, ne bo obračunala. Nakup brez slovenskega DDV omogočamo samo, kadar izdelke izvozimo na vaš EU-naslov. Za izdelke, ki jih podjetja, ki so davčni zavezanci v EU članicah (razen Slovenije) naročajo za porabo v Sloveniji, se obračuna slovenski DDV. Slovenski DDV se ne obračuna za naročila kupcev zunaj EU (velja za pravne in fizične osebe), pod pogojem da zanje Gajcom d.o.o. izdelke izvozi (torej pošiljanje organizira Gajcom d.o.o.).

Drugo:

Pravica do odstopa od pogodbe: Odstop od pogodbe je možen kadarkoli pred potrditvijo nakupa (za dokončno potrditev smatramo uspešno izvedeno plačilo celotne kupnine).

Nakup v spletni trgovini omogočamo pravnim osebam, za katere določila iz Zakona o varstvu potrošnikov neposredno ne veljajo. V primeru, da vam omogočimo nakup kot fizični osebi (če kupujete za klub ali večje srečanje), se s potrditvijo teh splošnih pogojev poslovanja strinjate, da tudi za vas v tem primeru veljajo enaki pogoji kot za pravne osebe, torej da odstop od pogodbe po potrjenem naročilu ni več možen. V primeru naročila potiskanih izdelkov skladno s 43.č členom, 2. točka, 5. odstavek, stranka nima pravice odstopa od pogodbe, saj so vsi izdelki iz naše spletne trgovine narejeni po natančnih navodilih posameznega kupca in so prilagojeni njegovim potrebam. Vse izdelke namreč tiskamo sproti, torej po naročilu. Zaradi specifičnosti in svoje narave takšni artikli niso primerni za vračilo.

Opozorilo ob naročilu izdelkov ter izdelkov in tiska: Ob naročilu izdelkov bodite pozorni, da naročite pravilne velikosti. Vračila in menjave namreč niso mogoče.

Naročanje vzorcev: Ker je pred naročilom večje količine izdelkov, ki jih še ne poznate, smotrno naročilo vzorcev, spletna trgovina gajcom.si omogoča tudi nakup vzorcev, torej enega izdelka oz. manjše količine (max 1 kos izdelka v posamezni barvi in velikosti). Vzorci se zaračunajo po običajni ceni brez pribitkov in vzorcev ne morete vračati. Lahko pa vzorce vrnete v tiskarno, da jih potiskamo skupaj z večjim naročilom. V primeru naročil manjših vrednosti si pridržujemo pravico do zaračunavanja manipulativnih stroškov. Nekateri izdelki omogočajo samo naročila v vrednosti nad 100 eur za posamezno blagovno znamko (recimo Darilo, ki sezuje) – če potrebujete vzorce iz teh kategorij, nam sporočite in bomo našli najboljšo rešitev.

Pridržujemo si pravico do določitve najmanjšega možnega zneska nakupa. Pridržujemo si pravico odklonitve nakupa, če smatramo, da fizična oseba kupuje za osebno uporabo in se ne strinja s splošnimi pogoji poslovanja.

Reklamacije: Reklamacije sprejemamo izključno ob predložitvi reklamiranega blaga v celoti in računa. Rok za najavo reklamacije je 8 dni. Reklamacijo pošljete na email [email protected], prosimo vas, da nam pošljete slike, iz katerih bo vidna napaka na izdelku in za kateri izdelek gre. Reklamacijo včasih lahko rešimo še na podlagi slike, zato počakajte, da vam sporočimo nadaljna navodila, preden nam izdelke vrnete. Sicer pa je rok za vračilo reklamiranih izdelkov 30 dni od izdaje računa. Rok za obravnavo reklamacije začne teči z dnem, ko je reklamirano blago vrnjeno v Gajcom. Rok za odpravo napak na tehničnih izdelkih, ki so v garanciji, je 30 dni, razen če je v garanciji proizvajalca navedeno drugače. Garancijski rok za tehnične izdelke je opredeljen v garancijskih izjavah proizvajalca. Rok za odpravo napak na tehničnih izdelkih, ki niso več v garanciji, je 60 dni. Če napake ni mogoče odpraviti, lahko zaračunamo stroške pregleda in poskusa odprave napak.

Garancija: Vsi izdelki so kakovostni. Če naletite na izdelek z napako, ga lahko vrnete. Stroške vračanja izdelkov krije kupec, če se ne dogovorimo drugače. Izdelek bomo popravili ali zamenjali na naše stroške.

Bistvene lastnosti blaga in storitve: Materiali in posebnosti izdelave so navedeni pri vsakem izdelku posebej. V primeru, da določena lastnost izdelka, ki vas zanima, ni posebej navedena, nas kontaktirajte. Načeloma izbiramo preskušene proizvajalce, vseeno pa lahko pri promocijskih izdelkih prihaja do določenih odstopanj. Primer: barva izdelkov lahko od sarže do sarže odstopa in tabele velikosti so zgolj informativne narave. Osnovno načelo vseh proizvajalcev, ki izdelujejo izdelke za promocijo, je PONOVLJIVOST. Zato so tudi običajno izdelki za promocijo kakovostni in uporabni. Prav tako so običajno dolgo časa (več let) na voljo v enakem barvnem in velikostnem razponu. Tisk je obstojen, pri tisku uporabljamo ekološke barve z vsemi potrebnimi certifikati. Navodila za vzdrževanje najdete pri opisih izdelkov oz. storitev.

Opozorilo: Slike so simbolične in avtorsko zaščitene.

Zadržek: Pridržujemo si pravico do spremembe ponudbe in cen brez predhodne napovedi. Prav tako si pridržujemo pravico do napak v spletni trgovini. V primeru, da odkrijemo napako, povezano z vašim naročilom, bomo primer rešili v vaš prid, vendar ni nujno, da bomo naročilo, ki vsebuje izdelke, pri katerih so bile opažene napake, tudi sprovedli (v celoti ali delno).

V primeru morebitnega spora s pravno osebo oz. z osebo, ki ni potrošnik, je pristojno sodišče v Ljubljani, pri čemer se uporablja slovensko pravo. Spletna trgovina je namenjena izključno pravnim osebam.

MOŽNOST IZVENSODNEGA REŠEVANJA POTROŠNIŠKIH SPOROV
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Gajcom d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Gajcom d.o.o., 2022, Vse pravice pridržane