Preslikači

IZDELAVA PRESLIKACEV

Preslikači so najbolj priročen in zanesljiv način potiska izdelkov iz tekstila. Ker jih je mogoče izdelati tudi na zalogo, pogosto po njih posegajo turistični ponudniki in spletni prodajalci potiskanih majic.

Preslikači, ali “nalepke”, kot jih nekateri radi imenujejo, so obstojni, elastični in mehki na otip. Njihova kompaktost in pa barvni odtenki pa so odvisni od načina izdelave in njihovega namena uporabe.

Preslikači za bombažne izdelke in mešanice

V zadnjem času so najbolj priljubljeni DTF preslikači. Kratica DTF pomeni “direct to film” oziroma “neposredno na folijo”. Posebni tiskalniki nanesejo vodno barvo za tekstilne izdelke neposredno na folijo. Dodajo še prah (lepilo ali vezivo), vse skupaj posušijo pri višji temperaturi, in že so preslikači pripravljeni za uporabo.

Najpogosteje tiskalniki DTF uporabljajo Epsonove glave, je pa ponudba na trgu velika. Večji tiskalniki omogočajo boljše izpise in pravilnejše generiranje barvnih odtenkov. Manjši so počasnejši in manj natančni. V Gajcomu uporabljamo tiskalnik širine 60 cm, ki nam omogoča potisk do širine 56 cm. Odtisi so živahnih in pravilnih barv, visoko resolucijski in postopek tiska je razmeroma hiter. Sami odtenki so odvisni od pripravljene datoteke, pa tudi od nastavitev tiskalnika. Na končni videz preslikačev pa vpliva tudi potrošni material. Ni vseeno, katero DTF barvo, folijo in prah se uporablja – rezultati so pri različnih proizvajalcih precej različni.

Po več mesecih testiranj različnih tiskalnikov, barv, prahu in folije, predvsem pa po veliko testiranjih različnih nastavitev, smo pripravili nabor materiala in seveda načina priprave preslikačev, s katerimi so naše stranke zadovoljne.

Video

Potisk s preslikači DTF je možen na:

  • bele in barvne majice (bombaž, poliester in mešanice)
  • puloverje in jopice
  • jakne, hlače in druga oblačila
  • vrečke in torbe iz bombaža ali iz poliestra
  • dežnike
  • kape
  • copati
  • in še na marsikateri izdelek, za katerega si ne bi mislili, da je potisk možen

DTF barve so narejene na vodni osnovi. Tiskalnik tiska z barvami CMYK in seveda tudi z belo barvo, kar omogoča, da so preslikači uporabni tudi za barvne in temne tkanine.

Folija je običajno premazana na obeh straneh, rahlo mat in primerna za topel odlep. Vedno pa sledite navodilom, ki jih dobite ob vsakokratnem naročilu.

Material za DTF lahko naročite preko naše spletne trgovine.

Preslikače pa naročite po e-pošti ali preko spleta.

Sublimacijski preslikači

Tudi sublimacija je način potiska s preslikači. Sublimacijska barva ne vključuje bele barve, zato sublimiramo samo na bele ali svetle izdelke. Sama sublimacija pa je primerna samo za izdelke iz poliestra ali pa takšne, ki so s poliestrom prevlečeni.

Sublimacija je najmehkejši tisk, saj se barva povsem upari v izdelek in tiska ne čutite. Hkrati gre za izjemno obstojen potisk, seveda če tiskate pravilno in seveda na čim bolj čist poliester. Na nekaterih izdelkih lahko barve na soncu bledijo, ampak to ni odvisno od barve, pač pa od samih izdelkov. Recimo obstajata dve vrsti foto panelov (aluminijastih plošč, prevlečenih s foto premazom, ki jih enostavno sublimirate). Takšni za notranjo uporabo so bili testirani na obstojnost do 100 let znotraj prostorov (normalna izpostavljenost svetlobi), bi pa na soncu zbledeli. Zato obstajajo pa tudi takšni za zunanjo uporabo, ki imajo nekoliko dražji premaz, so pa zato primerni tudi za uporabo na stavbah in sploh v okolju, in sicer kot obvestilne in usmerjevalne table.

Sublimacijsko se tiskajo predvsem zastave, športni dresi in ovratni trakovi, v Gajcomu pa sublimacijo uporabljamo za potisk na že izdelane majice, dežnike, jakne, torbe, pa tudi nekatere druge izdelke, recimo sublimacijske skodelice, podloge za miško, obeski, ure in drugi izdelki za promocijo.

Pri nas lahko naročite preslikače, ki jih potem s pomočjo toplotne preše prenesete na izdelke. Lahko pa si ogledate tudi našo ponudbo tiskalnikov, preš in izdelkov za sublimacijo, in se sublimiranja lotite sami.

DTF aplikacije
Preslikači 3
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.