Pokrivnost bele barve na majicah

Pokrivnost bele barve na majicah

Pri sitotisku se vsi srečujemo s problemom pokrivnosti barv. Običajno je to problem pri problematičnih barvah majic, kot so recimo RDEČE ali polo majice, ki nimajo gladke površine. Kako torej rešiti to težavo pri tisku bele barve?

ZA RAZMISLEK … 

Sito, na katerem boste tiskali, naj bo primerno napeto in izbrana mrežica ustrezna glede na dizajn. Za flehe oz. večje površine uporabite grobo mrežico, za raster ali fine linije – fino mrežico. Pomembna je tudi trdota rakla, ki vpliva na iztis barve skozi sito. Naši tiskarji se poslužujejo srednje variante in uporabljajo srednje trdo gumo (75 SH). Zelo pomembna stvar pri optimalnem iztisu je tudi pritisk rakla, ki naj bo enakomeren po celotnem dizajnu in naj se ne spreminja.

Samo en poteg rakla ne bo nikoli žel dobrih rezultatov, ker prvi nanos barve le zapolni luknjice v tkanini in naredi gladko podlago, dejanski rezultat je viden šele pri drugem potegu. Vedno velja pravilo – pri tisku na barvne majice je prvi odtis za majico, drugi in naslednji so za dizajn.

PLASTISOLNE BARVE

S plastisoli lahko še boljšo belino dosežemo z dodanim dodatkom R10 v beli barvi. Njegova funkcija je, da barvo nekoliko napihne in s tem izboljša pokrivnost. Dovolj bo, če ga dodate že čisto malo, kajti če z dodajanjem dodatka R10 pretiravamo, se zmanjša pralna obstojnost in obstojnost na drgnjenje. Ob pravilni uporabi se obstojnost ne zmanjša.

Opozorilo!

Pred tiskom serij vedno testirajte obstojnost barve.

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.