Je res kriva barva?

kakovostna barva za tisk na majice

V zelo redkih primerih je dejansko barva tista, ki vas bo pustila na cedilu. Ko govorimo o pokrivni barvi namenjeni tisku na temno majico in le-ta ne uspe izpolniti svoje obljube o pokritosti in živahnih barvnih rezultatih, zagotovo obstajajo drugi temeljni dejavniki, ki povzročajo slabo voljo. V nadaljevanju si bomo pogledali vse dejavnike, od katerih je odvisno kako bo svetla barva delovala na temnem ozadju. Je res kriva barva? Verjetno ne. Morda …

Rakel guma

Ali uporabljate pravo trdoto rakel gume? Višja kot je trdota, manj barve bo potisnjeno skozi sito. Kot rakla med tiskanjem je tudi pomemben, saj manjši kot zmanjša količino barve pri potisku kakor večji kot. Ali je rob gume brušen ravno ali zaobljeno? Ravno brušen rob bo zmanjšal količino nanosa barve kakor zaobljen rob gume. Torej, če niste zadovoljni s pokrivnostjo, poskusite mehkejšo gumo z večjim kotom in nekoliko počasnejšim potiskom.

Gostota mrežice:

Ali uporabljate mrežico s pravo gostoto niti? Ne pričakujte enakih rezultatov, če natisnete belo barvo na črno podlago z mrežico 120T ali 43T.

Napetost mrežice, ​​distanca med sitom in tiskancem, pritisk rakla:

Ali vaša sita spominjajo na trampolin ali najbolj napeto struno? Večja napetost mrežice omogoča nastavitev minimalne razdalje med tiskancem in sitom, posledično tudi manjši pritisk rakla. Pri manjšem pritisku rakla se bo barva pravilno naložila samo na vrh tiskanca, s prekomernim pritiskom bi barvo potisnili v tekstil. Prav tako poveča stopnjo proizvodnje in zmanjša utrujenost pri ročnem tisku, kar ima za posledico večji dobiček in moralo zaposlenih.

Debelina nanašene emulzije:

To je pogosto najpomembnejši dejavnik pri ustvarjanju visokokakovostnih odtisov na temni majici. Vaša poraba barve je neposredno povezana z debelino nanosa emulzije. Odvisno od tega, kakšno sito uporabljate, bo morda potrebno sito prevleči tako, kot to počnete zdaj… potem pa ga posušite in se vrnite z dodatnim premazom na strani za tiskanje. Če to storite, ne pozabite ponovno izračunati časa osvetljevanja, saj bo dodaten nanos emulzije povzročil premajhno svetlobno izpostavljenost. Posledica je lahko razpad emulzije.

Testirajte

Pred tiskom večjih serij vedno testirajte obstojnost barve. Kot rečno, največkrat na kakovost tiska vplivajo drugi faktorji, se pa lahko občasno zgodi, da je z barvo kaj narobe. Če naletite na barvo, ki “je videti čudna” ali pa “ne funkcionira”, nam sporočite in jo bomo zamenjali.

… Torej, ker ste marsikaj spremenili, ste ugotovili da je barva vrhunska in jo boste z veseljem uporabljali še naprej.

Naj bo tisk na majici tudi vaše zadovoljstvo!

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.