Napenjanje sitotisk mrežic

Napenjanje sitotiskarskih mrežic


Sitotisk je priljubljena metoda tiskanja, pri kateri se za prenos barve na tekstil ali kakšen drug material uporablja tkana poliesterska mrežica. Mrežica je napeta na lesenem ali aluminijastem okvirju, barva pa se na podlago prenese tako, da jo z raklom potisnemo skozi sito. Za pravilno reprodukcijo slike je pomembno, da so okvirji za sitotisk pravilno napeti, zato smo v Gajcomu poskrbeli za kakovostno napenjanje sitotiskarskih mrežic.

Izbor mrežice in njena napetost neposredno vplivata na proces sitotiska, saj sta ena od prvih stvari na katere pomislimo, ko gredo stvari narobe. Na primer, če je iztis ob robu okvirja zamaknjen ali enakomernost nanosa barve varira, je običajno kriva napačna napetost mrežice. Tiskanje preko mrežice z enotno napetostjo izboljšuje kakovost tiskanja in podaljša življenjsko dobo tako mrežice kot tudi rakel gume.

Pri pripravi sit smo temeljiti, okvirje predhodno ustrezno očistimo, zbrusimo in mrežice lepimo na okvir s pomočjo izredno kvalitetnih lepil. Napenjamo mrežice različnih gostot od 32 niti/cm do 120 niti/cm (rumene in bele mrežice). S sistemom večjega števila oprijemalk lahko dosežemo optimalno enakost napenjanja na vseh delih sita, tako pri belih kot pri rumenih mrežicah. Maksimalna dimenzija okvirja, ki vam jo lahko napnemo je 108cm x 78cm.

Za lepljenje mrežice na aluminijast in lesen okvir uporabljamo kvalitetna dvokomponentna hitro sušeča lepila, ki omogočajo močan oprijem mrežice na podlago.

Za informacijo o ceni pišite na e-mail naslov [email protected] ali pokličite številko 01 54 22 300.

Več lahko preberete tukaj in pošljete povpraševanje.

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.