Barva leta 2023

pantone barva 2023


Barva leta 2023 Viva Magenta

vibrira živahno in živahno. To je odtenek, ki izvira iz narave, izvira iz družine rdečih odtenkov in izraža nov signal moči. Viva Magenta je pogumna in neustrašna ter energična barva, katere bujnost spodbuja veselo in optimistično sobivanje ter piše nove zgodbe.

Letošnja barva leta je močna in plodna. To je nova prepričajoča rdeča, ki uživa v čistem veselju, spodbuja preskušanje meja in samoizražanje brez zadržkov, naelektren in brezmejen odtenek, ki se kaže kot izstopajoča izjava. PANTONE 18-1750 Viva Magenta sprejme vsakogar in vsakogar z istim žarom do življenja in uporniškim duhom. To je barva, ki je drzna, polna duhovitosti in vključuje vse.

V dobi tehnologije želimo črpati navdih iz narave in tega, kar je resnično. PANTONE 18-1750 Viva Magenta se zgleduje po rdeči barvi košenilje, enem najdragocenejših barvil iz družine naravnih barvil ter enem najmočnejših in najsvetlejših, kar jih pozna svet.

viva magenta pantone coy 2023 1200x jpg
Barva leta 2023 9

PANTONE 18-1750 Viva Magenta, ki je zakoreninjen v prvini, nas ponovno poveže z izvirno snovjo. S priklicem sil narave PANTONE 18-1750 Viva Magenta poživi našega duha in nam pomaga graditi notranjo moč.

Leatrice Eiseman, direktorica inštituta Pantone Color Institute

Barva s škrlatnim pridihom bo prišla pod kožo vsem pogumnim ljudem, ki pristno navzoči v vsakem trenutku sledijo svoji osebni svobodi izražanja in ustvarjalnosti.

Barva leta 2022 – Pantone 17-3938 VERY PERI

Brezskrbna samozavest in drzna vedoželjnost ponazarjata našo ustvarjalno dušo, izraženo tudi s pomočjo radovedne in vznemirljive barve Very Peri. Barva leta 2022 spreminja polje možnosti in pomaga odpreti nove vizije in spreminjati življenje. Vijolični odtenki vedno zanetijo občutek hvaležnosti, sploh če si podajo roko z modro, ki predstavlja nove razsežnosti današnjega dneva, ki se pravkar rojeva. Very Peri nam osvetljuje prihodnost v novi luči.

Živimo v času, ko se vse intenzivno spreminja. PANTONE 17-3938 Very Peri je simbol svetovnega duha časa in trenutnih sprememb v svetu. Izolacija nam je prinesla novo zavest, s katero spreminjamo tudi fizični svet in pogumno jadramo v novo obdobje drugačnih načinov povezovanja. Digitalni dizajn nam pomaga širiti meje resničnosti, odpira nov svet dinamičnega virtualnega sveta, v katerem lahko raziskujemo in ustvarjamo nove barvite možnosti.

Z novimi trendi v svetu računalniških igric in simulacij, z vse bolj priljubljeno idejo metaversa in neverjetnim potencialom umetniške družbe v digitalnem prostoru. Very Peri je zlitje modernega življenja z barvnimi trendi digitalnega sveta, kot se kaže v otipljivem svetu in obratno.

Barva leta 2022
Barva leta 2022

Pantone barva leta 2021 – kar dve barvi, ki se podpirata PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating

Dve samostojni barvi, ki odlično podpirata druga drugo in družno predstgavljata barvo leta 2021. 
Gre za trden, hkrati pa topel in optimističen par. Združeni barvi PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating predstavljata moč in pozitivnost. To je zgodba barv, ki zaobjema globoka čustva in srčnost, ki obljublja nekaj sončnega in prijaznega.
Sporočilo sreče, ki vliva upanje. Moramo začutiti, da bo vse postalo bolj svetlo. To je ključno za človeškega duha.

Ko ljudje iščemo zavetje pozitivnega razmišljanja, jasnih misl in upanja, da bomo uspešno prebrodili negotove čase, potebujemo barve, ki nam dajejo vitalnost. Svetla in živahna rumena kar žari od živahnosti. Topla rumena simbolizira moč sonca. Siva pa predstavlja trdne in zanesljive elemente, ki simbolizirajo trajnost in trdne temelje. Te sive barve so kamenčki na plaži in mnoge druge kamnine, ki neumorno kljubujejo učinkom časa. Ta sivi odtenek vliva občutek varnosti, krepi pa tudi občutke stabilnosti in odpornosti.

pantone barva 2021.png
Barva leta 2021

PANTONE BARVA LETA 2020: PANTONE 19-4052 CLASSIC BLUE

Novo leto, nova barva. Barva leta 2020 je PANTONE 19-4052 Classic Blue, klasična, brezčasna modra, ki s svojo preprostostjo poudarja eleganco leta, ki je pred nami. Namiguje na večerno nebo, poudarja našo željo po zanesljivih temeljih, ki bodo prenesli kopico sprememb, ki jih napovedujejo zvezde.

PANTONE 19-4052 Classic Blue je umirjena barva, ki v nas zbuja občutek miru, ponuja nam varno zatočišče, kjer se duša spočije. Spodbuja koncentracijo in prinaša lasersko jasnost, saj prav umirjena koncentracija omogoča fokus. Ko se uglasimo s to barvo, gledamo naprej in naše manifestacije postanejo lahkotnejše in bolj usklajene s tem, kar si zares želimo.

Medtem ko tehnologija drvi in skuša vedno bolj olajšati naša življenja, potrebujemo močnejši stik s sabo, da obdržimo pristnost človeških odnosov, ki so temelj pozitivnega napredka. Zato iščemo barve, ki so pristne in nam obljubljajo varnost. PANTONE 19-4052 Classic Blue je umirjena, nežna barva, ki nam zlahka priraste k srcu. Pogled nanjo nas sprošča in povezujemo jo z lahkotnim vstopom v nov dan. Nič čudnega torej, da je v letu sprememb prav ta barva svetovna barva leta.

Vir: https://www.pantone.com/color-intelligence/color-of-the-year/color-of-the-year-2020

pantone barva leta 2020 blog.jpg
Barva leta 2020

Barva leta 2019 PANTONE 16-1546 Living Coral

Oživljajoč in živahno koralni odtenek z zlatim podtonom, ki napaja in oživlja z mehkejšim robom.


Živahna, a zrela PANTONE 16-1546 Living Coral nas obdaja s toplino in prehrano, ki zagotavlja udobje in vzgon v našem nenehno spreminjajočem se okolju.

Kot odziv na napad digitalne tehnologije in družbenih medijev, ki se vse bolj umeščajo v vsakdanje življenje, iščemo avtentične in poglobljene izkušnje, ki omogočajo povezovanje in intimnost. Družabna in duhovita, privlačna narava PANTONE 16-1546 Living Coral pozdravlja in spodbuja lagodno delovanje. PANTONE 16-1546 Living Coral, ki simbolizira našo prirojeno potrebo po optimizmu in veselih prizadevanjih, uteleša našo željo za igrivim izrazom.

Predstavlja združitev sodobnega življenja, PANTONE Living Coral je negovalna barva, ki se pojavlja v našem naravnem okolju in hkrati prikazuje živahno prisotnost v družabnih medijih.

PANTONE 16-1546 Living Coral oddaja želene, znane in energizirajoče vidike barve v naravi. V svojem veličastnem, a žal bolj nedosegljivem prikazu pod morjem, ta živahna in šumeča barva očara oči in um. PANTONE Living Coral leži v središču našega naravnega živahnega in kromatičnega ekosistema in s tem opozarja na to, kako koralni grebeni nudijo zatočišče raznolikim barvnim kaleidoskopom.

Vir: hhttps://www.pantone.com/color-intelligence/color-of-the-year/color-of-the-year-2019

barva leta novicke mala
Barva leta 2019

Barva leta 2018 Pantone 18-3838 Ultra Violet

dramatično provokativen in premišljen vijoličen odtenek komunicira z izvirnostjo, iznajdljivostjo in vizionarskim razmišljanjem, ki nas usmerja v prihodnost.

Naš čas zahteva iznajdljivost in domišljijo.

Prav tak ustvarjalni navdih nosi v sebi Ultra vijolična barva Pantone 18-3838, modro vijolični odtenek, ki naše zavedanje in možnosti ponese na višji nivo. Ne glede na to, ali odkrivate nove tehnologije in večje galaktične razsežnosti, ali iščete nove umetniške izraze in duhovna razmišljanja, Ultra vijolični odtenek P18-3838 vam prinaša ostrejši uvid v vse, kar je in kar še bo.

Kompleksna in kontemplativna Ultra vijolična barva namiguje na mističnost kozmosa, vnemirljivost vsega, kar nas še čaka, ter odkritja, ki se morda v tem hipu zdijo še povsem nemogoča. To je barva širnega, neomejenega nočnega neba, ki je simbol vsega, kar je mogoče, in nas navdihuje, da sledimo svoji želji po odkrivanju sveta, neskončno večjega od tega, ki ga trenutno poznamo.

Vir: https://www.pantone.com/color-of-the-year-2018

pantone leta 2018
Barva leta 2018

Barva leta 2017 – Osvežujoča in poživljajoča barva – zelena – je simbol novih začetkov. Pantone odtenek 15-0343 je dobil svoje ime Greenery in postal barva leta 2017.


Greenery
 je sveža in sočna rumeno-zelena barva, ki jo v naravi opazimo na prvi pomladni dan, ko narava spet oživi, se obnovi, ozeleni. Nazorna barva, ki opisuje nežno in hkrati poživljeno naravo, ki kar kliče opazovalca, naj globoko vdihne, napolni vse celice s kisikom in jih poživi.

Greenery je naravna barva. Bolj ko smo ljudje ujeti v moderne načine življenja, bolj si želimo potopiti se v fizično lepoto in enost naravnega sveta. Ta premik je opazen v vedno pogostejši uporabi barve Greenery v vsakdanjem življenju – opažamo jo v prostorskem planiranju, arhitekturi, življenjskem slogu in dizajnu, in sicer po vsem svetu. Če smo doslej Greenery potiskali v ozadje, zdaj postaja pomembna in vedno bolj prisotna v vseh pogledih.

Barva, ki pooseblja življenje – Greenery – je barva vseh, ki stremijo za strastjo in vitalnostjo.

Kaj je PANTONE barva leta?
Simbolično izbrana barva, ki ponazarja trenutno dogajanje v svetu in služi kot izraz razpoloženja in odnosa.

Vir: https://www.pantone.com/color-of-the-year-2017

naslovna blog
Barva leta 2017
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.